Saturn u znaku Riba – najveći astrološki uticaj u 2023.

Planeta Saturn je 7. marta napustila svoje matično područje Vodolije i uronila u transcendentalne vode Riba, po prvi put od ranih devedesetih. Saturn je poznat kao „teška“ planeta – nešto poput strogog oca, koji nas kažnjava da bismo naučili svoje lekcije i osvestili se i povezan je sa završecima, granicama, teškim ljubavnim iskustvima i bolnim lekcijama. Ali on donosi suočavanja i podseća nas da je sve što nam se dešava posledica naših postupaka – žanjemo ono što smo posejali. Međutim, Saturn u znaku Riba je malo blaži – on je oslabljen, što znači da ne izražava u potpunosti svoje formativno, kažnjavajuće dejstvo. Ribe slabo poštuju pravila i nemaju mnogo smisla za granice, što ovaj astrološki par čini zaista neskladnim.

Saturn u znaku Riba donosi strukturu

Saturn predstavlja strukturu, a Ribe su znak predaje – poslednji put se Saturn u znaku Riba kretao od 1993. do 1996. i oni koji su rođeni tokom ovog tranzita sada doživljavaju svoj prvi povratak Saturna. Biće to vatreno krštenje, upozoravaju astrolozi – neće biti nežno, ali je posvećeno vašoj najvećoj dobrobiti. Iako Saturn u znaku Riba ne može da se obruši svom svojom snagom (i da disciplinuje neposlušne Ribe), ipak može da obezbedi pravac i siguran cilj i pogura nas ka njemuj. Svima će nam dobro doći malo strukture udružene sa željom da pomognemo sebi i drugima i da poboljšamo svet oko sebe. Saturnova energija u epmatičnim, sanjivim i dubokim vodama Riba (što uključuje i mračnu stranu nihilizma, zavisnosti, izbegavanja i bežanja) nateraće nas da se suočimo sa svojim nedostacima i smelo se zauzmemo za bolju budućnost.

Saturn u znaku Riba podseća nas da bez dubine i ukorenjenosti nema istinskog rasta, a najveći uticaj ima na promenljive znake, Blizance, Device, Strelce i Ribe (koje će najoštrije osetiti efekte)

Pročitajte i ovo: Probudi svoju tajnu magičnost

Saturn u znaku Riba i njegov uticaj na svaki znak zodijaka

Ovan

Saturn u znaku Riba utiče na dvanaestu kuću zatvaranja karmičkih krugova – veliki učitelj vas gura da prekinete veze sa prijateljima, verovanjima i bivšim verzijama sebe koje ograničavaju vaš rast i razvoj. Ponekad je raskid najbolji za oba učesnika nekog odnosa – neka vam rezovi budu čisti.

Bik

Saturn vrti svoje prstenove i pogađa jedanaestu kuću zajednica i obaveza – potrebno vam je vreme, distanca i razboritost da otkrijete sa kim treba da se krećete kroz život. Recite „ne“ svakome i svemu što vas potresa i remeti. Izaberite samoću umesto površnih i nevažnih kontakata i relacija i distancirajte se od svakog ko vas izbacuje iz takta.

Blizanci

Saturn u znaku Riba utiče na vašu desetu kuću javne slike i ličnog nasleđa Blizanaca. Ovde se nalazi ne samo pečat koji treba da ostavite na svetu, već i istorija koja daje informacije o tome šta je ono na čemu treba da radite, da bite ostvarili trajne vrednosti i ostavili nešto iza sebe. Saturn u Ribama traži od vas da razmislite o ravnoteži između posla i života, stavljajući naglasak na istinsko ispunjenje, a ne na ispunjenje sna koji vam ne pripada.

Rak

Saturn se vrti oko vaše devete kuće obrazovanja i ekspanzije. Da biste oslobodili svoj um, prvo morate da pokažete skromnost i prihvatite mentore koji vas mogu podučiti i porke koje vam mogu pomoći da oblikujete svoje stavove. Ako iskreno nastojite da naučite i da svesno slušate i prihvatate poduke, vaše mogućnosti su neograničene.

Lav

Strogi otac Saturn je u vašoj osmoj kući seksa, smrti i ponovnog rođenja – transformacija je pred vama. Saturn vam izbija štake iz ruku i uklanja zavisnost koja je štetna za vašu evoluciju. Morate da se osamostalite i da upotrebite svoje kapacitete i sposobnosti, da se oslonite samo na sebe. Neće biti ni lako, ni lepo, ali biće to preporod za vas.

Devica

Utiacaj Saturna u Ribama odvija se u vašoj sedmoj kući partnerstva i samorefleksije. U odnosima funkcionišete kao dobavljač i pružalac usluga, koji isporučuje ono što drugi žele, pre nego što definitivno odlučite šta je vama potrebno. Saturn će se pobrinuti da naučite da potreba nije slabost, da granice nisu zidovi i da traženje zahteva isto toliko milosti koliko i davanje.

Vaga

Najveći uticaj ovog tranzita ogleda se u vašoj šestoj kući navika. Vi ste po prirodi neodlučni i nonšalantni, ali veliki učitelj je tu da vas podseti da je pasivnost njegov sopstveni izbor, koji može da promeni. Sa naglaskom na dnevne rituale i rutine, vežbajte da delujete sa mesta istinske želje, a ne iz nastojanja da smirite situaciju.

Pročitajte i ovo: Koji je vaš stil podrške – prema astrologiji

Škorpija

U petoj kući plodnosti, mašte i zadovoljstva Saturn u Ribama redefiniše vaše polovične pokušaje da nađete uzbuđenje u umetnosti i ljubavi i omogućava vam da otkrijete šta stvarno pokreće vašu strast i drži vam pažnju. Saturn želi da radost shvatite ozbiljno i da se prema kreativnosti odnosite kao prema biljci koju morate svakodnevno zalivati i ukazivati joj poštovanje. Za vas je vreme buđenja svih potencijala.

Strelac

Za slobodoumne, opuštene i fensi Strelce, dom je više koncept, nego konkretna stvarnost – Saturn vas poziva da razmislite odakle dolazite i kuda idete i kako odsustvo osećaja doma ograničava vaše mogućnosti (iako se vama čini da vas oslobađa). Mir – to je drugo ime za dom i to je ono što treba da stvorite oko sebe u periodu tranzita.

Jarac

Jarčevi su bolje opremljeni od većine ostalih znakova, jer je Saturn vaša vladajuća planeta. I dok se kreće kroz vašu treću kuću komunikacije i svakodnevnih sitnica, možda ćete imati želju da se povučete u sebe i bavite svojim unutrašnjim sadržajima, izbegavajući razgovore koji traže vašu pažnju i pomeraju vam fokus. Na ovaj način, vi brusite i glačate svoje sposobnosti da se predstavite tako da skrenete pažnju, ali i da budete jednako dobra publika i slušalac, kada se drugi predstavljaju.

Vodolija

Saturn izlazi iz vašeg znaka nakon restriktivnog boravka i Vodolije su iskušanje, kažnjene, disciplinovane. Nadamo se da ste shvatili sopstvenu vrednost kroz ove teške lekcije, da ste pročišćeni i da bolje cenite svoje jedinstvene darove. Sada je fokus na vašoj drugoj kući vrednosti, materijalnih dobara i samoevaluacije, gde treba da primenite ono što ste na ono čemu težite (kako trošite, u šta i koga ulažete). Znajte svoju vrednost i održavajte je u svakom izboru koji napravite.

Ribe

Iako vam možda ne deluje tako, Saturn u vašem znaku je na vašoj strani. Iako strogo kažnjava nedoslednost, slabost i greške, on je i veliki graditelj i daje vam priliku da dobacite sav balast – Saturn postavlja skele za izgradnju vašeg autentičnog „ja“. Pred vama je mnogo intenzivnih osećanja i proživljavanja, koja morate preživeti i prerasti – balast koji otpada može biti odnos koji vam je važan, ljubav ili osoba koju gubite i to će biti teško. Tugujte, regenerišite se, rastite.

Saturn u Ribama do 25. maja 2025.

Tokom trogodišnjeg tranzita, Saturn u znaku Riba ima dovoljno vremena da obavi svoju misiju za svaki horoskopski znak i svako od nas ima dovoljno vremena da prihvati uticaj ovog tranzita, prilagodi se, disciplinuje, otkrije svoje prave potrebe i uskladi ih sa željama i ciljevima. Njegov uticaj nije brz i dramatičan, već se ogleda u tome što nas uvodi u proces transformacije i osnaživanja, ili ubrzava taj proces, ako smo u njega već svesno ušli. Kada naiđete na neku prepreku i problem, setite se da je to lekcija i prevaziđite svoj impuls da bežite, odlažete i krijete se od suočavanja – jer će uslediti još teža lekcija. Prihvatite sve što se dešava, budite skromni i poslušni – sarađujte sa velikim učiteljem – iako vam se način na koji vas gura ka samoostvarenju i samoispunjenju uopšte ne dopada, verujte da je to pravi način.

Naslovna fotografija: pexels.com

Brankica Milošević veruje da je dete u nama najvažnija osoba na svetu, koja zaslužuje svu onu ljubav koju rasipamo okolo. Sve je zanima, o svemu ima mišljenje i ne okleva da ga promeni.