Trendovi i saveti za uređenje dečje sobe, koju će vaši mališani obožavati, a vi ćete je lako srediti

Ako vam je ponestalo inspiracije za uređenje dečje sobe, tu smo za vas! Sobe vaših mališana trebalo bi da budu razigrane, da im odgovaraju, kao i njihovom dečjem senzibilitetu – ali znamo da moraju biti i po vašoj meri, jer ćete se vi baviti njihovim sređivanjem (barem u njihovim ranijim godinama). Zato smo istražili trenutne trendove u enterijeru dečjih soba i u nastavku teksta za vas izdvojili 5 najzanimljivijih i najlakših, koje možete primeniti u ovoj godini. Transformišite dečju sobu i gledajte kako vaši mališani uživaju!

Uređenje dečje sobe – trendovi, trikovi i saveti

Kreveti na sprat sa prostorom ispod

Kreveti na sprat nisu ništa novo, ali ukoliko imate dvoje dece – predlažemo vam da uzmete krevete na sprat koji neće standardno stajati jedan ispod drugog, već će donji biti okrenut pod uglom od 90 stepeni u odnosu na gornji. Na taj način dobićete prostor pored donjeg kreveta koji možete da iskoristite tako da u njemu odložite igračke ili ga popunite malom policom. Bilo kako bilo, više prostora za sve što će vašoj deci biti potrebno – a potencijalno i ušuškani kutak u kojem mogu uživati.

Uređenje sobe za decu u kontrastnim bojama

Deca uglavnom uživaju u bojama i veoma su eskpresivna, te vam predlažemo da i njihov životni prostor upotpunite kontrastnim, jarkim bojama. Zaboravite na minimalizam i upustite se u ekspresionizam! Makar vam i celokupan stan bio u belim i bež tonovima, neka dečja soba ostane razigrana, u crvenim i plavim tonovima, žutim i ljubičastim, crvenim i zelenim, plavim i narandžastim… Na vama je da izaberete svoju omiljenu kombinaciju, odnosno, kombinaciju koju će vaše dete najviše voleti.

Pročitajte i ovo: Učinite dom sređenijim za manje od 5 minuta

Prostor za rad i igru, nek i deca imaju svoj stočić

Često zaboravljamo na činjenicu da su i deca “mali ljudi”. I oni bi sigurno poželeli da u svojoj sobi imaju stočić za sebe, na kojem će se igrati da su odrasli, na kojem mogu crtati ili praviti čajanke za mamu, tatu i plišane igračke. Ne prezajte od toga da i njima napravite prostor u kom će moći da budu kreativni, a da to nije vaša radna soba. Neka i njihova soba bude stimulativno okruženje za učenje i stvaranje.

Miks dezena i boja na krevetu

Već smo naveli kako bi dečju sobu trebalo da “obojite”, a sada smo tu da vam kažemo da ukoliko ipak želite minimalnije zidove i prostor – krevet ostavite kao izvor dečje radosti i zabave. Odaberite dezeniranu posteljinu, raznorazne jastuke i ćebiće u bojama, neka kreveti vaše dece budu odraz njihovog veselog karaktera. U krevetu bi dete trebalo da se oseća kao u svojoj srećnoj oazi, te bi upravo zato bilo šteta da ta oaza bude jednobojna, dosadna i monotona.

Dezenirani tapeti ili galerijski zid

I za kraj, najlakši trik koji daje najbrže rezultate – tapeti u boji! Dezenirani ili raznobojni tapeti su savršeni detalj, koji će za čas učiniti da soba vaše dece izgleda kao svet iz bajke. Ukoliko vaše dete voli dinosauruse, neka tapeti budu u stilu prašume, ako voli princeze – neka to bude pogled na zamak. Svakako, za koji god tip tapeta se odlučite, garantujemo vam da nećete pogrešiti! Konsultujte se sa svojim klincima, neka i oni izaberu šta im se dopada, a zatim ostatak sobe uklopite uz odabrane tapete.

Pročitajte i ovo: 6 trikova za odlaganje stvari ako vaš dom nema dovoljno prostora

Naslovna fotografija: instagram.com/kidsinteriors_com

Jovana Pantić je po formalnom obrazovanju modna dizajnerka i kostimografkinja, po životnim iskustvima novinarka, urednica, pokasterka, blogerka, ilustratorka, entuzijasta po pitanju pravljenja keramike… Uglavnom ne zna odakle da krene kada je neko pita čime se bavi. Voli rutine, deminutive, slaganje i rasturanje slagalica, origami i treš serije, žali se na svoje mačke, uvek pije dupli espresso i ne nosi naočare za vid onoliko često koliko bi trebalo. Enciklopedija je pop kulturnih informacija i komentar na većinu stvari joj je “paklić” – iako suštinski uživa u svemu što radi.