3 fitness YouTubera sa kojima ćete lako vežbati kod kuće

Brz život podrazumeva da nemate mnogo vremena za sebe, nego da konstantno žurite da obavite sve obaveze u toku dana. Zbog obaveza na poslu, oko dece i u kući ponekad zaboravimo na same sebe, a neophodno je da budete u najboljoj mogućoj formi kako biste bile u stanju da se suočite sa svim izazovima.

Razumemo da nema svako vremena da posećuje teretanu, jer možda nemate ni vremena ni energije za tako nešto. Ipak, uvek možete odvojiti bar pola sata za sebe i odraditi trening kod kuće. Nekoliko treninga od pola sata nedeljno može zaista učiniti veliku razliku.

Dakle, odlučili ste da vežbate, ali nemate odakle da počnete? Na YouTubeu možete pronaći pregršt fitness trenera koji prave programe za treniranje od kuće. Neće vam biti potrebno ništa za vežbanje kod kuće osim patika za trčanje i podoge za vežbanje. A ovo su pojedini YouTuberi od kojih ćete nesumnjivo mnogo naučiti i napraviti transofrmaciju na svom telu.

Katarina Peruničić

Katarina je jedna od naših najpoznatijih fitness YouTuberki. Ona ima veliki broj snimaka sa treninzima kod kuće, a pored toga – na njenom Instagramu možete pronaći razne izazove i savete o ishrani.

Na njenom YouTube kanalu se nalaze treninzi koji su orijentisani na neki deo tela, kao što je trening za zadnjicu, trening stomaka, trening za noge, trening za gornji deo tela. Pojedini treninzi traju čak i 10 minuta! Sigurno možete toliko vremena da odvojite za sebe.

No, nemojte misliti da su ovo lagani treninzi. Ukoliko pratite sve što Katarina Peruničić govori, dobro ćete se oznojiti i za to kratko vreme. Treninzi su uglavnom visokog intenziteta, ali su i vrlo efektni. Ako budete pratili njene preporuke za svega nekoliko nedelja ćete primetiti prve rezultate na svom telu.

Preporučujemo vam da pored treninga pratite i njene preporuke koje se tiču ishrane. Na vlogovima uglavnom govori kako se ona hrani u toku dana, pa možete tu ishranu prilagoditi sebi.

Katarina je trenutno u fazi definicije i Peach perfect joj je poslednji program, koji je najpre testirala na sebi i javno pokazala rezultate.

 

Pamela Reif

Znajte da nikada nije kasno da se oblikujete i da počnete da budete zadovoljne svojim telom, bez ozbira na to kako izgleda. Početak svake spoljašnje promene treba da bude u ljubavi prema sebi, jer je sve drugo motivacija iz pogrešnih razloga.

Ukoliko pratite Pamelu Reif, sigurno ćete za veoma kratko vreme videti rezultate i bićete prezadovoljni sopstvenim izgledom. Ona ima toliko različitih vrsta treninga da će vam se nešto sigurno dopasti. Možete birati između treninga koji su prilagođeni početnicima, srednjem nivou, gornjem delu tela, nogama i zadnjici, kardio treninga, istezanja, dancing treninga… Kakve god da su vaše potrebe, zasigurno ćete naći nešto što i vama odgovara za vežbanje kod kuće.

Njeni treninzi obično ne traju duže od pola sata, a vežbice su zanimljive, dinamične i zaista će vas razmrdati i učiniti da se osetite bolje i imate znatno manje tenzije u telu.

Pamela odlično prikazuje kako se radi neka vežba, tako da nećete imati nikakvih nedoumica da li nešto radite pravilno ili ne. Takođe, uz svaku vežbu se na ekranu pojavljuje tajmer tako da ćete uvek znati koliko vam je još sekundi ostalo do kraja neke vežbe. U svakoj kategoriji treninga se nalazi veliki broj snimaka, koje možete rasporediti po danima.

Jedna od najvećih vrlina ove fitness YouTuberke je u tome što je za vas već sve organizovano i isplaniran je čitav program treninga. Na vama je samo da pratite njene pokrete i uživate u sopstvenom napretku.

Emi Wong

Pored Pamele Reif, Emi Wong je jedna od fitness YouTuberki sa najvećim brojem pratilaca, a čiji je kanal posvećen isključivo treningu kod kuće.

Na YouTube kanalu ove fitness instruktorke ćete, takođe, naići na veliki broj programa treniranja, tu su i razni izazovi koji obično traju mesec dana, što je sasvim dovoljno da primetite razliku na svom telu. Ima vežbi za transformaciju nogu, za mišiće stomaka, vežbe koje će sagoreti kalorije. A tu su i vežbe istezanja koje nikako ne smete preskakati ako želite da izbegnete povrede i upale mišića, a koje će vam zasigurno prijati.

Naravno, da biste došli do neverovatne transformacije tela, neophodno je da pored toga što redovno trenirate, obratite pažnju i na ishranu. To ne mora nužno biti odricanje ugljenih hidrata. Na svom Instagramu Emi svakodnevno objavljuje kako se hrani i primetićete da se hrani vrlo raznovrsno i da njena ishrana uključuje razne vrste povrća i mesa, kao i veliki broj začina.

Ono što posebno preporučujemo je da isprobate njene vežbe za bolove u leđima. To su lagani treninzi istezanja koji su svima nama potrebni nakon dugog radnog dana. Vežbanje kod kuće je tad najbolja opcija, jer vam je potrebno da se opustite.

Za kog god YouTubera da se odlučite najvažnije je da redovno trenirate, da pratite svaki dan programa, jer jedino tako možete postići rezultate o kojima maštate. Za vas je već sve isplanirano, a na vama je samo da raširite prostirku i počnete.

 

Jovana Petković