Recept Pamele Anderson za njenu omiljenu supu od sočiva

Supa od sočiva koju sprema Pamela Anderson, hranljiva je i ima antiinflamatorno dejstvo – umiruje upale u telu koje mogu biti uzrok brojnih zdravstvenih neprijatnosti.

Poznata glumica i aktivistkinja ne prestaje da skreće pažnju javnosti – i sa 57 godina živi svoj najbolji život, zračeći vitalnošću. U poslednje vreme se pojavljuje i fotografiše bez šminke, a njen prirodan izgled obožavaoce i dalje obara s nogu, a njen način ishrane sigurno ima veze sa tim. Možemo joj verovati kad nam daje savete o kuvanju sa osmehom, što i čini u svojoj knjizi recepata „I Love You By Pamela Anderson“ koja će na tržištu biti dostupna u oktobru.

Glumica je podelila nekoliko stranica svoje knjige – kuvara sa receptima na bazi bilja – na svom Instagram profilu, otkrivajući način na koji se priprema hranljiva supa od sočiva, prepuna proteina i vlakana.

„Ovo je moja omiljena supa, koju svi obožavaju i očekuju da im poslužim, kad dođu u goste“, rekla je Pamela.

Supa se pravi od dve vrste sočiva i sadrži začine sa snažnim antiinflamatornim dejstvom, kao što su kurkuma, đumbir i paprika.

Pročitajte i ovo: Buntovnica „proejdžinga“ – Pamela Anderson je blistava i bez šminke

Supa od sočiva – recept Pamele Anderson

Sastojci

3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 manji luk, isečen na kockice

2 struka celera, isečenog na kockice

Jedna šargarepa, isečena na kockice

2 srednja krompira (oko 350 grama) isečena na kockice

Jedna šolja tikvice isečene na kockice (oko 150 grama)

Jedna šolja kockica slatkog krompira

2 čena belog luka, sitno naseckana

Po dve kašičice mlevene kurkume, kima, đumbira, paprike

Jedna kašičica cimeta i morske soli

Malo mlevenog crnog bibera

1 šolja (200 grama) francuskog zelenog sočiva (ili bilo kog drugog)

1 šolja crvenog sočiva

3 kašike paradajz paste

2 litra temeljca od povrća

1 konzerva kokosovog mleka

Sok od jednog limuna

3 šolje bebi spanaća

Priprema

Zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj temperaturi, dodajte luk, celer, šargarepu, krompir, slatki krompir, tikvicu i beli luk i propržite oko pet minuta, dok povrće malo ne omekša.

Začinite kurkumom, kimom, đumbirom, paprikom, cimetom, solju i biberom i krčkajte još nekoliko minuta, da se začini sjedine sa povrćem.

Dodajte zeleno sočivo i paradajz pastu, dinstajte još nekoliko minuta, a zatim dodajte temeljac od povrća.

Kad supa od sočiva provri, poklopite i smanjite temperaturu i pustite da se krčka 20 minuta. Zatim dodaje crveno sočivo i kuvajte još 10 minuta.

Dodajte kokosovo mleko, limunov sok i spanać i kuvajte mešajući, dok spanać ne uvene (par minuta) – probajte i dodajte još soli ako želite.

Poslužite supu u činijama sa malo pavlake ili čili ulja, peršuna ili korijandera, mlevenim biberom ili kriškama limete (ili stavite sve zajedno) – ali i bez dodataka supa od sočiva će imati bogat ukus i blagotvorno dejstvo na vaša čula i organizam.

Pročitajte i ovo: Pamela Anderson objavljuje knjigu recepata i snima kulinarski šou

Naslovna fotografija: instagram.com/pamelaanderson

Brankica Milošević